Romantische series Netflix: in deze 8 series spatten de vonken van het scherm

Van klassiekers tot nieuwkomers: deze romantische series op Netflix wil je zien.

bridgerton simone ashley as kate sharma, jonathan bailey as anthony bridgerton in episode 206 van bridgerton op netflix
LIAM DANIEL/NETFLIX

Romantische series op Netflix gezocht? Van hitseries die inmiddels tot de klassiekers behoren tot romantische nieuwkomers: in deze romantische Netflix-series schiet cupido geregeld raak.

Dit zijn de meest romantische films op Netflix >

Romantische series Netflix: 8 favorieten op een rij

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Bridgerton

Een kostuumdrama zonder romantiek, inderdaad die bestaan bijna niet. Ook in Bridgerton wisselen de liefdesperikelen zich af. Het eerste seizoen wordt afgetrapt met de romance tussen de Duke of Hastings en Daphne Bridgerton. En geloof ons in de seizoenen erna breidt de liefdesgeschiedenis zicht flink uit.

In Bridgerton seizoen 3 staat dit koppel centraal >

2 Virgin River

Nog zo'n romantische serie op Netflix, gebaseerd op de Harlequin-boekenreeks Virgin River. Het verhaal speelt zich af in het gelijknamige fictieve Noord-Californische bergdorpje, waar de stadse verpleegster Melinda Monroe intrekt in een berghut, om bij de lokale dorpsdokter te gaan werken. Een prima aanloop voor een liefdesintrige. Verwacht niks hoogdravends, maar onderschat deze Netflix-hit ook niet, die met de release van seizoen twee zelfs The Crown onttroonde als best bekeken serie.

3 Heartstopper

Romantische serie gezocht op Netflix? Dan kan het nieuwe Heartstopper je vast vbekoren. Het eerste seizoen vertelt het bijzondere en ontroerende verhaal van Charlie, een hartveroverend personage gespeeld door Joe Locke, die verliefd wordt op de populaire rugbyspeler Nick. Charlie voegt zich bij het rugbyteam en er ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de tieners, die uitgroeit tot meer.

4 Outlander

Outlander vertelt het verhaal van verpleegster Claire Randall die tijdens haar tweede huwelijksreis met man Frank Randall, door Schotland, op mysterieuze wijze verdwijnt. Door het aanraken van een steen gaat ze plots 200 jaar terug in de tijd. Claire belandt in 1743. Hoewel ze getrouwd is gaat haar leven in het verleden ook 'gewoon' verder: ze trouwt met de Schotse avonturier en soldaat Jamie Fraser. De mix van romantiek, historie en fantasy maakt het een populaire serie met een zevende seizoen in de maak.

5 Downton Abbey

Bridgerton is natuurlijk niet het enige kostuumdrama in deze lijst: ook Downton Abbey mag niet ontbreken. De Britse serie is een van de succesvolste series met maar liefst 3 Golden Globes en 15 Emmy's. De serie draait om de aristocratische familie Crawley en hun personeel en speelt zich af in het landhuis Downton Abbey. Een romantisch decor waar het een komen en gaan van onbeantwoorde liefdes, verstandshuwelijken en affaires is.

6 Anatomy of a Scandal

Geen standaard romcom, maar een liefdesdrama. Maak je klaar voor een psychologische thriller over een intrigerende affaire die je aan het denken zet en perfect aansluit bij de tijdsgeest, waar MeToo-kwesties en seksschandalen aan de orde van de dag zijn.

7 Emily in Paris

De perfecte locatie voor een romantische Netflix-serie? De stad van de liefde natuurlijk. Parijs is het decor waar mode-influencer en marketingmanager Emily smoorverliefd raakt. Verwacht geen hoogstaande verhaallijnen, wel een makkelijke wegkijker na een drukke dag.

8 Suits

Misschien is een advocatenserie niet de eerste serie waar je aan denkt als je zin hebt in een romantische serie op Netflix. Maar de echte fans weten: in Suits draait het echt niet alleen maar om juridische perikelen, stropdassen en advocaten die elkaar het leven zuur maken. Ook de romantiek spat geregeld van het scherm. Spoiler: in het laatste seizoen vinden veel hoofdpersonages eindelijk de liefde...

Nieuw op Netflix: dit zijn onze favoriete releases van deze maand >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix