Netflix Originals: dit zijn de 8 beste om vanavond nog te bingen

Dit zijn de beste Netflix Originals van het moment.

yalitza aparicio als cleo in de film roma voor netflix
Alfonso Cuarón/Netflix

Netflix Originals: waarschijnlijk denk je bij het vallen van de term aan door Netflix geproduceerde films. Maar het blijkt toch een tikkeltje anders te zitten. Volgens Netflix is het een serie of film die álleen door Netflix uitgezonden mag worden en waarvan Netflix exclusief de uitzendrechten heeft. Tussen deze kijktips tref je dan ook de Netflix Original in de breedste zin van het woord: series en films die exclusief voor Netflix zijn geproduceerd. Van detectiveserie tot docu, er is voor ieder wat wils. Deze Netflix Originals wil je vanavond bingen.

Dit is onze top 10 beste films op Netflix >

Netflix Originals: dit zijn de 8 beste

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Roma (film)

Met 10 Oscarnominaties in 2018, waarvan er maar liefst 4 werden binnengesleept, kan je bijna niet om Roma heen. En dat wil je ook niet, want deze Netflix Original is inderdaad steengoed. Zonder al te veel te verklappen: Roma vertelt het verhaal van het 25-jarige kindermeisje Cleo, die de zorg voor vier kinderen in een Mexicaans artsengezin op zich neemt. Zonder Cleo en al die andere dienstmeisjes in Mexico, zou er niets van die kinderen terechtkomen. Een bijzonder en ontroerend portret, dat niet alleen de schijnwerper richt op Cleo, maar ook op het Mexico van de jaren 70, met al haar politieke en sociale problematiek.

Dit zijn de 9 mooiste waargebeurde verhalen die nu op Netflix staan >

2 When They See Us (miniserie)

Exclusief gemaakt voor Netflix: When They See Us. Niemand minder dan Ava DuVernay heeft deze Netflix-hit geregisseerd. De vierdelige miniserie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de Central Park Five: vijf tienerjongens, vier Afro-Amerikaans en een Latino, worden beschuldigd en veroordeeld voor een gewelddadige verkrachting van een witte vrouw in Central Park in New York. De jongens zijn onschuldig en niet eens in de buurt op het moment dat de verkrachting plaatsvindt. Ze worden eindeloos verhoord en gemanipuleerd, waarop ze uiteindelijk toch een bekentenis afleggen. Hoewel hun verklaringen onsamenhangend zijn, worden ze tóch veroordeeld. Een serie met een belangrijke boodschap, die je jaren bijblijft.

3 Tick, tick... BOOM! (film)

Zin in een filmmusical? Stream de film Tick, tick... BOOM! Deze Netflix Original brengt het waargebeurde verhaal over componist Jonathan Larson in de jaren 90, die er alles aan doet om voor zijn 30e succesvol te zijn. De autobiografische musical is gebaseerd op het leven van Larson die zich, op dat moment arm en onbekend, afvraagt of hij ooit iets zal bereiken. Perfect voor musicalfans met een dertigersdilemma.

4 The Crown (serie)

Met 130 miljoen dollar productiekosten per seizoen, is The Crown een van de duurste series ooit gemaakt. Maar elke cent zie je terug: van het fenomenale decor tot de prachtige, treffende kostuums en de historisch correcte dialogen. Mocht je 'm nog niet gezien hebben, de serie is exclusief geproduceerd voor Netflix en een verademing voor wie houdt van een serie met historie en drama ineen.

5 Anatomy of a Scandal (miniserie)

Een Netflix-nieuweling in dit lijstje: Anatomy of a Scandal. Een miniserie, exclusief voor Netflix, die het verhaal uit de doeken doet van een Britse minister die een slippertje begaat met een van zijn medewerksters. Zijn vrouw blijft achter hem staan, maar hoe meer feiten en verhalen er op tafel komen, hoe meer ze begint te twijfelen over de ware aard van haar man. Een psychologische thriller, die nog lang na ebt en de kijker laat hunkeren naar de waarheid.

6 Pretend it's a City (docuserie)

Een docu mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje met Netflix Originals. Onze favoriet? Pretend it's a City, waarin Fran Lebowitz in gesprek gaat met een van haar beste vrienden en maker van deze serie: regisseur en interviewer Martin Scorsese. Echt slow tv, met Fran en Martin die aan de lopende band herinneringen ophalen over The Big Apple, in The Big Apple. De stad die inmiddels onherkenbaar is geworden als je het de twee vraagt. Benieuwd waarom de serie eigenlijk Pretend it's a City heet? Het is het standaard advies dat Fran geeft als ze weer eens over een toerist struikelt.

7 La Casa de Papel (serie)

Een bankoverval is altijd voer geweest voor een goede film of serie. Maar aan dit niveau kunnen maar weinig tippen. De verhaallijnen van La Casa de Papel zijn ijzersterk, het acteerwerk idem dito. Veel fans van de Spaanse serie kijken de nieuwe seizoenen dan ook in één adem uit. Mocht je een lichte Netflix-verslaving hebben, dan is deze serie dus geen aanrader, want voor je het weet zit je elke avond aan de buis gekluisterd naar een bende gemaskerde mannen en vrouwen te kijken.

Dit zijn de beste Spaanse Netflix-series >

8 Lupin (serie)

Met een serie met de grappige Omar Sy - weet je nog Intouchables?- zit je bijna altijd goed. Lupin overtreft weer alle verwachtingen: in de detectiveserie, naar de boeken van Arsène Lupin, speelt Omar Sy de galante boef Assane Diop, die strijdt tegen het onrecht dat zijn vader is aangedaan. De Netflix-serie gaat als een speer, het zou ons dan ook niet verbazen als er nog vele nieuwe seizoenen zullen volgen.

Nieuw op Netflix: dit zijn de releases van deze maand >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film en TV