Stedentrip Parijs: deze plekken zijn te mooi om te missen

Een tripje naar Parijs in de planning? Mooi! Wij selecteerden de uniekste, chicste, fijnste, typisch Franse plekken in Parijs die je niet mag missen.

Wil jij ook zo graag een tripje naar Parijs plannen? Misschien mag het binnenkort weer, als Nederland terug naar groen gaat op de wereldwijde coronakaart. Tot die tijd dromen we nog even weg bij de uniekste, chicste en typisch Franse plekken in Parijs die je zeker niet mag missen, als we eindelijk weer mogen.

Advertentie - Lees hieronder verder
De Parijse Passages

Parijs kent velen unieke passages waar stevig gewinkeld kan worden. Denk aan Galerie Vivienne, Passage des Panoramas, Galerie Véro-Dodat, en Passage Colbert. Hier zijn velen boetiekjes, boekwinkels, antiekwinkels en cafés gevestigd. Tijd om de Parisienne uit te hangen.

Dit zijn de designeritems die elke Parisienne in haar kast heeft >

The Sainte-Chapelle
The Sainte-Chapelle

De Sainte-Chapelle mag niet gemist worden. Dit is één van de bijzonderste kerken door zijn gotische architectuur en de prachtige 13e-eeuwse glas-in-loodramen.

Père Lachaise Cemetery

Het grootste kerkhof van Parijs, Père Lachaise, is beroemd om de vele graven van bekende schrijvers, componisten en andere entertainers als Oscar Wilde, Edith Piaf, Frédéric Chopin, Sarah Bernhardt, Marcel Marceau, Honore de Balzac, Marcel Proust en ook Jim Morrison.

Lees ook: Parijs: de leukste horeca die je niet wil missen

Palais de Tokyo
Pierre Metivier/Flickr Creative Commons

Het welbekende Palais de Tokyo, museum van de moderne en eigentijdse kunst, is an sich al een bezoek waard.

Bekijk hier onze museumagenda met de mooiste tentoonstellingen van deze maand >

Secret speakeasies
VGROUPE

Er zijn diverse geheime nachtclubs en cafés te ontdekken in Parijs, als je ze natuurlijk kunt vinden, that is. Ga eens langs bij the Experimental Cocktail Club, toegankelijk via de onopvallende deur in een zijstraat van Rue Montorgeuil. Een andere hippe tent is Moonshiner. Hier kom je binnen via de voordeur van restaurant Pizza Da Vito. Ook bijzonder is Le Très Particulier in het Hotel Particulier, de voormalige villa van de familie Hermès. Om hier binnen te komen moet je de woorden 'prendre un verre' (neem een drankje) inspreken in de intercom.

Wanneer je echt op zoek bent naar een uitdaging tijdens happy hour, ga dan eens naar Le Lavomatic. Hier moet je eerst een wasserette binnengaan, om vervolgens de juiste wasmachine te vinden die je naar een geheime trap brengt. Deze voert je naar de derde verdieping, waar je dan eindelijk kunt genieten van een lekker drankje. Heb je tegen die tijd ook wel verdiend.

La Promenade Plantée
<p>Paris's answer to the High Line? No—the <i>original </i>High Line. Visit the <a href=https://www.harpersbazaar.com/nl/cultuur-reizen/g692/parijs-adressen-hotspots-travel-guide/ (also known as Coulée Verte), the elevated railway-turned-park that inspired New York City's popular west side destination. </p>" title="La Promenade Plantée" class="lazyimage lazyload" data-src="https://hips.hearstapps.com/hbznl.h-cdn.co/assets/16/23/4000x2781/1465205253-10-promenade-plantee-gettyimages-113992500.jpg?resize=480:*">

Bezoek eens de Promenade Plantée (ook wel bekend als Coulée Verte). Dit smalle park van zo'n 4,7 kilometer werd gebouwd op een verouderde spoorweg in 1993.

Hier eet je fruits de mer in Parijs >

De vlooienmarkten
Vlooiemarkt

Parijs staat bekend om zijn vele vlooienmarkten. De bekendste en grootse is de Marché aux Puces, wat letterlijk markt van de vlooien betekent. Deze markt vind je net buiten het 18e arrondissement en is uitgespreid over zeven hectaren. Bereid je wel voor op gigantische drukte.

Wie op zoek is naar een minder overweldigende vlooienmarkt kan terecht bij Marché aux Puces de la Porte de Vanves in het 14e arrondissement. Een stuk minder druk en meer kans om unieke stukken te vinden als een vintage Hermès-sjaal en Frans linnen.

Lees ook: De leukste musea om te bezichtigen in Parijs

Piscine Josephine Baker

Een andere zomerse bestemming in Parijs is de Piscine Josephine Baker. Dit drijvende zwembad is gevestigd in een gigantisch binnenschip op de Seine. In de zomer wordt het glazen dak geopend, waardoor je een nog mooier zicht hebt op de stad.

Dit zijn de mooiste buitenzwembaden van Nederland >

Café de Flore & Les Deux Magots

Café de Flore is de ultieme plek om even tot rust te komen en je te verwonderen over de zeer modebewuste klant die hier aan tafel zit, ooit de favoriete plek van Picasso en Jean-Paul Sartre. Tegenover dit café vind je Les Deux Magots, waar Simone de Beauvoir en Ernest Hemingway graag geziene gasten waren.

Palais Garnier

Palais Garnier is met zijn 1979 zitplaatsen misschien wel de grootste, zo niet het indrukwekkendste theater in Parijs. De fraaie gouden balkons, indrukwekkende kroonluchter en de plafondschilderingen door Marc Chagall maken een avond in dit theater nog specialer. Bezoek na de voorstelling ook even het L'Opera Restaurant, waar je typische Franse gerechten kunt bestellen, favoriet van Victoria Beckham, Alber Elbaz, en Jean Paul Gaultier.

Lees ook: De mooiste modeplekken in Parijs

Fondation Cartier
Alainalele/Flickr Creative Commons

Cartier heeft ook het doel om hedendaagse kunst bekend te maken onder het grote publiek. Bijzonder is met name het gebouw waar deze kunst gevestigd is. De Fondation Cartier werd ontworpen door architect Jean Nouvel in 1994 en bestaat uit een glas-staal-constructie die omgeven wordt door weelderig groen. Hierdoor lijkt er geen scheiding te zijn tussen binnen en buiten, verrassend indrukwekkend.

L'Avenue

Wie graag op celebrityjacht gaat, heeft het meeste succes bij L'Avenue , het favoriete restaurant van onder anderen Kim Kardashian, Rihanna, Beyoncé, Katy Perry, en meer. Bekijk wel even goed de prijzen op het menu voordat je iets bestelt, je wilt namelijk ook nog gewoon een vliegticket naar huis kunnen boeken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur & Reizen