Hoe ga jij jouw knalzomer invullen? Bazaars derde editie helpt je op weg

Hoe ga jij het verschil maken?

knalzomer harper's bazaar
Andreas Ortner

Dat de summer of love waar we vorig jaar zo - tevergeefs - naar hunkerden, nu heeft plaatsgemaakt voor een summer of sex, kunnen we niet rouwig om zijn. Een herleving van Woodstock Festival, van tijden waarin corona nog geen algemeen begrip was tot het ultieme gevoel van vrijheid staan dit seizoen centraal. Harper's Bazaar luidt deze knalzomer in met een nieuwe editie vol kleur, goede ideeën, rijke verhalen en boordevol inspiratie om dit jóuw zomer te maken.

BESTEL BAZAARS DERDE EDITIE

Harper's Bazaar editie 3 - KNALZOMER

Van een ode aan it-bags tot wegdromen bij de allermooiste buitenkunst, tropische oorden en de laatste mode: Harper's Bazaar editie 3 luidt een knalzomer in.

Nadia Moussaïd in gesprek met haar vader

Op zijn 64e is Alice Moussaïd opeens de filmster die hij altijd had willen zijn. ‘Ik word op straat herkend. In Schiedam kwamen er twee mannen en een vrouw naar me toe: we hebben jou gezien op televisie, jij bent bekend, het is een heel mooi verhaal, ik heb zelfs gehuild! Dus ik zei: moet je een zakdoek.’ Het is de Alice die we hebben leren kennen dankzij de driedelige documentaireserie Mijn vader de gelukszoeker die zijn dochter, journalist en Op1-presentatrice Nadia Moussaïd, met hem maakte. In een openhartig gesprek, samen met Ilonka Leenheer, praten vader en dochter over de documentaire, de geschiedenis en hun wereldbeeld.

nadia moussaid
Chloé Chanté Leenheer
model on beach harpers bazaar shoot
Andreas Ortner

Een ode aan de it-bag

'Achterhaalde moderegels overtreden is mijn favoriete hobby. Ik mis geen kans om goud en zilver te mixen of zomerkleren te dragen in de winter. Voornamelijk omdat dit soort archaïsche voorschriften gebaseerd is op sociale etiquette die anno 2022 niet meer terzake doet. Ik adviseer altijd om niet in een kenmerkende stijl te blijven hangen. De snelste manier om modetechnisch te stagneren, is namelijk vasthouden aan stukken die ooit zo goed stonden, haar dat zo leuk zat, de lipstick die je droeg tijdens een carrièrepiek,' beaamt Alexandra Fullerton, die voor ons nieuwste nummer een essay over de it-bag schreef. 'Door onze constante hang naar nieuw voelen favoriete items vaak ineens irrelevant. Dat is de reden waarom we gewoonlijk naar verandering smachten – vooral als het om mode gaat – en waarom zelfs iconische accessoires plotseling passé kunnen zijn. Alleen wil het geval dat een aantal van de opvallendste accessoires ooit momenteel een comeback maken, door een zeldzame samenloop van stijlbesef en duurzaamheid.'

Wereldverbeteraars

Impact maken, daar weten Jane Goodall en Margaret Atwood wel raad mee. De vrouwen hebben iets bijzonders gemeen: een carrière van zestig jaar waarin beiden hun liefde voor de natuur wisten om te zetten in spraakmakend werk. Mede dankzij Atwood en Goodall praat de wereld nu anders over gerechtigheid en milieu. Goodall verhuisde in 1960, toen ze 26 was, van Engeland naar Tanzania om in het natuurgebied dat tegenwoordig het Gombe Stream National Park heet voor onderzoek tussen de Kasakela-chimpansees te gaan wonen. Ze deed een revolutionaire ontdekking: alle chimpansees bleken persoonlijkheden en gevoelens te hebben. Daarmee zette ze het vakgebied primatologie op zijn kop. Ook voor Atwood is het klimaat al jaren een rode draad in haar werk, naast onderwerpen als gender, identiteit en geloof. Haar roman The Handmaid’s Tale uit 1985 voorspelde een crisis veroorzaakt door giftige straling en chemische rampen die de VS verwoesten en aanleiding vormen voor het stichten van de duistere Republiek Gilead, een totalitaire, patriarchale theocratie. Naast haar schrijfwerk zet Atwood zich ook in voor vogelbeschermingsorganisatie BirdLife International: ze is erevoorzitter van hun Rare Bird Club. In Bazaars derde editie lees je een gesprek tussen de twee wereldverbeteraars over hoe zij naar de huidige maatschappij kijken én wat voor wereld ze hopen achter te laten.

shoes and bags
Santiago Belizon
zwembad met ligstoelen
Benoit Linreo

Microdoseren kun je leren

Maakt een paddo op zijn tijd je een betere opvoeder? In Amerika groeit de beweging die zegt van wel, al ligt het controversieel. In een uitgebreide analyse spreekt journalist Andrea Stanley met ervaringsdeskundigen over wat het hen heeft gebracht en brengt. Een ode aan paddo's - of juist niet? Je leest het in Bazaars derde nummer.

Maar er is meer... Wat dacht je van de laatste mode, de nieuwste beauty-ontwikkelingen en de meest bijzondere vakantiebestemmingen? Harper's Bazaar editie 3 biedt alle ingrediënten om er een regelrechte knalzomer van te maken.

BESTEL BAZAARS DERDE EDITIE

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine